Succesul definit de Catalin.

Prenume: Catalin
Nume: Stefanescu

Enumera 3 trasaturi de caracter pe care crezi ca trebuie sa le aiba o persoana pentru a fi de succes. Argumenteaza-ti alegerea.

Nu cred ca succesul e un scop in sine. Cred ca a face lucrurile care iti plac, cu credinta si cu pasiune, e calea care poate duce spre succes. Pentru ca succesul nu e un punct la care ajungi, ci un drum continuu, o cautare, o dorinta permanenta de a invata si de a imbunatati ceea ce faci. Iar pentru asta ai nevoie de  incredere in tine si in parteneri, de convingerea ca lucrurile pe care le faci trebuie sa fie din ce in ce mai bune, dar si de un simt al umorului, fara de care totul arata ca instructiunile de folosire a unui aparat electrocasnic. 

Ai o persoana care te-a inspirat de-a lungul drumului tau? Cine?

E o lista lunga. Oamenii care m-au inspirat si ma inspira sint multi. De la unii profesori din liceu, pina la cei din facultate, apoi oameni pe care i-am intilnit si despre care am scris, am facut filme documentare sau i-am avut ca invitati in emisiuni, scriitori pe care ii citesc, muzicieni pe care ii ascult, regizori ai caror filme sau spectacole de teatru le vad sau le astept cu mare nerabdare.

Ce calitate apreciezi cel mai mult la un partener profesional?

Onestitatea e o calitate esentiala. Iar de aici decurge si convingerea ca increderea in etica, dar si respectul elementar fata de fiinta umana sint exercitii pe care trebuie sa le practici zilnic, cu onestitate, pentru a fi tu insuti un partener bun. Abia pe urma ceri lucrul asta si de la altii.

Care este cartea pe care ai reciti-o oricand si pe care ai recomanda-o oricui?

Maestrul si Margareta. Raul cedeaza in fata credintei absolute in onestitate.

Care este cel mai dificil obstacol peste care a trebuit sa treci pe drumul tau?

Eu insumi. Propriile mele frici, ezitari, indoieli, temeri despre ce se va spune cind faci un anumit lucru. Toate acestea exista in cel mai firesc mod cu putinta. Dar e nevoie de depasirea lor atunci cind te exprimi in spatiul public si ai convingerea ca ceea ce faci contribuie la lucrurile bune pe care le fac si altii.  

Daca ar fi sa calatoresti in timp, in ce an te-ai intoarce si pe cine ai cauta?

Nu stiu sigur daca as vrea asa ceva. Dar, de dragul jocului, poate ca in timpul copilariei lui Mozart, pe cind avea 5-6 ani. in timpul orelor imposibile din noapte, cind se trezea sa exerseze un pasaj muzical care nu-i iesise peste zi. Ce lucru minunat ar fi sa poti asista, nevazut, la asa ceva. 

3 lucruri care nu-ti lipsesc niciodata din masina:

Discurile si memory-stick-ul cu muzica. Si, evident, telefonul, in care incape acum totul. Si nici nu mai e nevoie de vreo legatura prin cablu. 

Combustibilul ambitiei tale este


Bucuria de face lucrurile care imi plac si in care cred.

Cand simti ca ramai in pana de idei, iti gasesti inspiratia in:


Carti, filme, muzica, expozitii, sali de spectacole si de concerte, seri cu prietenii, lucrul alaturi de colegii mei, calatoriile cu masina pe distante mari… Uneori e suficient doar sa privesti in jur. 

Ce sfat ti-ai fi dat daca te-ai fi intalnit acum 10 ani?

Citeste mai mult, asculta mai multa muzica, vezi mai multe filme, calatoreste mai mult, cunoaste mai multi oameni, incearca sa ajuti mai mult! Si lasa-te de fumat!

Vrei sa mergi si tu pe urmele celor mai buni?

Incepe o noua calatorie si inscrie-te pentru o experienta exclusiva alaturi de ambasadorii Mercedes-Benz! Convinge-ne ca poti merge pe urmele celor mai buni si poti deveni protagonistul primului show online din Romania semnat Mercedes-Benz.

>  Vreau sa ma inscriu